Изаберите ваш језик

 Понедељак, 23. децембар 2019.
Сава центар у 20 часова

Жељко Самарџић одржаће солистички концерт у Сава центру поводом 25 година каријере, у организацији Центра београдских фестивала. После шест година, у дворани где је имао прве велике солистичке концерте, Самарџић ће извести своје најлепше песме, али у другачијем аранжману и са преко 50 музичара на сцени. За љубитеље љубавних песама то ће, како сам назив концерта каже, бити „25 година љубави из Београда“.      

 

Карте су у продаји на благајни Сава центра и продајним местима Ticket сервиса https://www.tickets.rs/program/zeljko-samardzic-1513/10223, по цени од 1.200, 1.700 и 2.300 динара.

 

Жељко Самарџић (1955, Мостар) један је од најпознатијих и најтиражнијих југословенских и српских певача поп музике. На себе је скренуо пажњу на фестивалу „Први аплауз“, одржаном 1973. године у Бањалуци, са песмом „Моја Марија”. Деведесетих година каријеру наставља у Београду, а 1995. на Будванском фестивалу добија награду стручног жирија за интерпретацију песме „Сипајте ми још један виски“. Од те године, која је била прекретница у његовој каријери, ређају се многи хитови – „Грлица“, „Да ме није“, „Слутим“, „Добар дан, туго“ итд, а као потврда стижу многобројна признања, попут Оскара популарности, Мелка и других. Самарџић је до сада снимио 19 албума у издању реномираних дискографских кућа са тиражом преко три милиона продатих примерака. Од 1996. године одржава солистичке концерте широм простора бивше Југославије – у Београду, Сарајеву, Зеници, Скопљу, Загребу, Сплиту, Љубљани, као и у Мостару, Нишу, Крагујевцу, Новом Саду, Осијеку и другим градовима. Одржавао је турнеје и по Европи, Америци, Канади и Аустралији