Вести

Одржана завршна конференција за новинаре 25. БЕЛЕФ-а

Београд, 27.07.2016. - Данас је у дворишту Капетан Мишиног здања одржана последња конференција за новинаре поводом завршетка јубиларног 25. Београдског летњег фестивала. До краја је остало још три дана, а публика ће имати прилике да ужива у једној позоришној представи и два концерта пре него што се опрости од још једног Белефа. Вечерас у 21 час у дворишту Капетан Мишиног здања биће одржана интерактивна монодрама Живот је лото, а улаз је бесплатан. У четвртак ће на истом месту од 21 час наступити италијански оркестар Мореска Нова, док ће на свечаном затварању у суботу бити приредјен спектакуларни наступ руског ансамбла Берјоска у Сава центру.

Владан Вукосављевић, градски секретар за културу, сумирао је утиске овогодишњег Белефа и  истакао да је врло задовољан резултатима који су постигнути са ограниченим буџетом и временом за припрему. Посебно је похвалио програм који је чинило 20 концерата, 6 представа, 2 визуелна програма и једна модна ревија, и закључио да је успешно пронађен рецепт за програм са популарним садржајем, али обогаћен квалитетом. О успешности таквог концепта говори и бројка од 17 500 задовољних посетилаца, а очекивања су да ће до краја фестивала број посетилаца премашити 20 000.

Дана Џудовић Гак, чланица одбора фестивала, рекла је да је био изазов оформити програм за свега двадесетак дана, али да је задовољна његовом разноврсношћу.

Милан Лазовић, директор ЦЕБЕФ-а, такође је похвалио програм и истакао да је постигнута права мера између пријемчивости и квалитета, и да је задовољан што се није подлегло лошем укусу и јефтиној забави.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.