Вести

ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА

01. 12. 2017. – 15.01. 2018.
Трг републике

Остало је нешто мање од месец дана у овој години, али се новогодишњи дух већ и те како осећа на улицама главног града. Да хладни дани нису разлог да се остане код куће показаће манифестација Београдска зима у оквиру које ће током децембра и јануара бити организовани бројни концерти, наступи и забавне активности за све узрасте. У срцу ове манифестације а и Београда налази се Трг отвореног срца.

Новогодишња расвета већ је засијала и зачинила атмосферу на улицама, али прави празнични дух дочараће бајковите дрвене кућице на Тргу републике. За оне који траже поклоне, ту су продавци и занатлије са разноврсном понудом украса, рукотворина и интересантних ситница. За оне који желе да загреју прсте, ту су чај, кафа, топла чоколада и омиљено зимско пиће- кувано вино. А ту су, наравно, и разноразне посластице, грицкалице и остали производи који ће зачинити новогодишњу прославу на улицама града.

Централне идеје ове манифестације су дружење и даривање, а сем даривања драгих особа, не треба заборавити и оне којима је помоћ најпотребнија. Трг отвореног срца има и хуманитарни карактер- куповином шоље „Град отвореног срца“ прикупљају се средства за помоћ најугроженијима, а у хуманитарној кућици могу се оставити играчке, одећа и обућа која ће сигурно улепшати нечије празнике.

На Тргу ће такође бити постављена бина где ће се сваког викенда у децембру изводити пригодни забавни програм за децу, који се организује и током самог дочека 31. децембра, као део велике градске прославе „Град отвореног срца”. Сваке суботе и недеље од 12 до 14h познате звезде Миња Субота, Леонтина Вукомановић, Тијана Дапчевић и Ивана Петерс, певаће најпознатије домаће новогодишње песме, стране новогодишње и божићне песме и домаће поп рок хитове 80-их. Уз њих ће наступати и деца певачи као и Хор “Чаролија”.

Трг отвореног срца се традиционално организује од 2011, али ове године садржаће и један новитет- велики Новогодишњи маскенбал. По узору на светске карневале, 30. децембра Београђани и посетиоци Београда навући ће своје најкреативније маске и продефиловаће улицама града у празничној атмосфери, а шетња ће се завршити на тргу уз концерт.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.