Вести

ТРГ БАЈКИ

од 1. до 30. децембра
испед установе културе „Вук“

После великог успеха прошлогодишњих новогодишњих манифестација „Трг бајки“, које су током месец дана окупиле и забавиле преко 120.000 малишана и њихових родитеља, учитеља и васпитача, и ове године поново, Београђани и гости Београда имаће прилику да уживају на „Тргу бајки“ испед установе културе „Вук“.

У склопу празничног програма Београдске зиме, од 1. до 30. децембра свакодневно ће се играти наше народне бајке, опере за децу, луткарске представе, организоваће се концерти, презентације, едукативне и еколошке радионице у сарадњи са Србијашумама, Звездарским еколошким центром, Чуварима заната...

На овом Тргу током децембра у претпразничном и празничном расположењу, уз бројне глумце, певаче, аниматоре, жонглере, мађионичаре и уличне свираче, деца и сви који се осећају као деца – имаће прилику да на најлепши начин упознају и уживају у нашој традиционалној култури.

Централни простор игре је дрвена колиба око које су постављене дрвене кућице, клупе, вењак, у којима ће се представљати стари српски занати и рукотворине. Овакав амбијент дочараће на најбољи начин бајковито време традиционалног окупљања и приповедања у зимским ноћима поред ватре.
Осим извођења бајки у дрвеној колиби, свакодневно ће се организовати читање бајки, луткарске представе, промоције нових дечијих књига и дружења са писцима за децу. Организовеће се и посебни „Дани Краљевића Марка“ на којима ће се деца кроз игру и радионице још више упознати са славним јунаком наше епске поезије. Ако сте као мали одрасли читајући Немушти језик, Чардак ни на небу ни на земљи и Баш Челик, или желите да се и ваша деца упознају са нашим најлепшим народним бајкама, посетите „Трг бајки“- улаз на све програме је бесплатан.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.