Вести

Отворено клизалиште на Тргу Николе Пашића

 

Јуче је био најкраћи дан у години, званично је почела зима, а Београд је добио још једну локацију за уживање у празничним чаролијама- Клизалиште на Тргу Николе Пашића.

Свечано отварање обележила је ревија на леду наше реномиране креаторке Сузане Перић, која је за ову прилику осмислила колекцију по имену „Ледена краљица“. Виртуозне клизачице из клизачког клуба „Хелена Пајовић“ засијале су на леду у маштовитим креацијама од плиша, шљокица, сребра и злата дочаравајући бајку која је инспирисала креаторку.

Градски секретар за културу, Ивона Јевтић, свечано је отворила клизалиште следећим речима: „У време Новогодишњих празника сетимо се лепих момената када смо као деца уживали у зимским чаролијама. Док у нама буди најлепша сећања из детињства, ова чаролија на леду остаће у најлепшим сећањима нашој деци, и ми смо као град Београд пресрећни што смо на овај начин успели да улепшамо те успомене јер то је наша дужност, то је наш приоритет.“

Наташа Илић, в.д. директора ЦЕБЕФ-а, изразила је задовољство што ово клизалиште из године у годину постаје све лепше и боље, и најавила разноврсан програм за децу и мало старије. Све до 31. јануара 2018, посетиоци ће имати прилику да уживају у бројним концертима и журкама, хокејашким турнирима, школици клизања, Божићном маскенбалу и креативним радионицама.

Манифестација Београдска зима ове године трајаће нешто више од 60 дана, и даје допринос културној и туристичкој понуди града, а Наташа Илић изразила је наду да ће ове године бити пробијен још један рекорд посећености током празника. Такође је из богатог програма ове манифестације издвојила Божићно сеоце које се ове године први пут организује испред Храма Светог Саве, и најавила следећи догађај већ за неколико дана- Музичке дане на Тргу републике који ће од 25-28. децембра послужити као увертира за велики тродневни дочек Нове године.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.