Вести

Отварање 48. БЕМУС-а

Драган Средојевић, прва виолина једног од најпрестижнијих музичких колектива на свету – оркестра Маријинског театра у Санкт Петербургу, наступио је на Свечаном отварању 48. БЕМУС-а, 19. октобра на Коларцу, као солиста у Брамсовом Концерту за виолину и оркестар у Д-дуру, једном од највиртуознијих дела целокупног виолинског репертоара, заједно са Симфонијским оркестром РТС-а, под вођством диригента Бојана Суђића.
Брамсов једини концерт за виолину и оркестар, објављен 1878. године, представља директан омаж његовом великом узору- Лудвигу ван Бетовену. Главна карактеристика Концерта за виолину и оркестар јесте изузетно захтевна солистичка деоница, због које се дуго након премијере говорило да је ово „концерт против виолине“. Пред пуном салом Коларчеве задужбине, оркестар и солиста награђени су бурним аплаузом.
У другом делу концерта публика је имала прилику да чује последње симфонијско дело Петра Иљича Чајковског (1840-1893) – чувену Симфонију бр. 6 (познату и као ’Патетична’), коју је композитор написао 1893.године.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.