Вести

ОДРЖАНА ЈЕ ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА 49. ФЕСТ-а

На завршној конференцији за медије 49. ФЕСТ-а, одржаној у недељу, 16. маја у Комбанк дворани, говорили су Секретар за културу Града Београда и председник одбора ФЕСТ-а - Иван Карл; директор ЦЕБЕФ-а и потпредседник фестивалског одбора - Дамир Хандановић; уметнички директор ФЕСТ-а - Југослав Пантелић; и продуценткиња фестивала - Дарја Бајић.

 

Иван Карл, секретар за културу Града Београда, о 49. фестивалском издању је рекао: „Овај ФЕСТ је добра тимска и показна вежба, како у условима короне може да се организује филмски фестивал на конвенционални начин. Са пројекцијама у биоскопу, са гостима, са базичном фестивалском атмосфером. Овогодишњи ФЕСТ је био једини фестивал у овом делу Европе и света који заиста личи на филмски фестивал. Важно је да се и након ФЕСТ-а настави повратак публике у биоскоп, јер без биоскопа нема фестивала”. Карл је најавио и велики јубилеј наредне године: „Надам се да ћемо на 50. фесту радити у још релаксиранијим условима. Тај фестивал ће заиста бити испит генерације, за све нас који чинимо фестивалски тим”.
Дамир Хандановић, директор ЦЕБЕФ-а, на конференцији за медије је рекао: „Желео бих свима да се захвалим: гостима, жирију, новинарима и пре свега публици, која нас је својим присуством на филмским пројекцијама и ове године подржала. Такође се захваљујем господину Југославу Пантелићу који је више од 70 филмских остварења, што домаће, што европске и светске кинематографије вратио у наше биоскопе, и посебно истичем важност нашег ПостФЕСТум програма, који се од 17. до 23. маја одржава у Дому омладине Београда и биоскопу Цинеплеxx Ушће Схоппинг Центер. Захваљујем се и засполенима ЦЕБЕФ-а на сарадњи, Граду Београду и Републици Србији за одговоран однос према грађанима, јер смо у могућности да се захваљујући вакцинацији вратимо нормалном животу, па и културним манифестацијама.”
Југослав Пантелић, уметнички директор ФЕСТ-а, изразио је задовољство овогодишњим фестивалским издањем: „Успели смо да приведемо крају ФЕСТ, са свим карактеристикама фестивала који се одржава у мирнодопским условима. Прошла година је била лоша за много ствари, али када је у питању филм, она је била добра. Мислим да је публика то могла препозна у програмима овогодишњег ФЕСТ-а. Захваљујем се свим људима који су, упркос ситуацији која влада у њиховим земљама, дошли овде да буду с нама, што није била тако једноставна одлука.
Дарја Бајић, продуценткиња фестивала, поводом завршетка 49. ФЕСТ-а је рекла: „Захваљујем се првенствено фестивалском тиму, који је заиста предано и неуморно, као и сваке године, дао свој максимум. Нарочито ми је драго што у фестивалском тиму имамо много младих колега, за које верујемо да ће у наредним годинама наставити да раде за ФЕСТ. Хвала публици што нам је и ове године поклонила поверење, и што сте нам помогли да направимо фестивалску атмосферу по којој је ФЕСТ и познат”.

 

О програму PostFESTum можете се информисати на линку
https://www.fest.rs/upload/document/postfestum_-_dom_omladine_beograda_i_cineplexx_ue.pdf

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.