Вести

Филм „На млечном путу“ отвориће 45. ФЕСТ

Дуго очекивано остварење нашег чувеног редитеља коначно стиже пред београдску публику, и то управо на предстојећем ФЕСТ-у. Рад на филму трајао је три године, екипа је са прекидима снимала укупно 50 недеља, било је ангажовано 5000 статиста, изведено 800 експлозија... Велику пажњу у Андрићграду изазивала је легендарна лепотица, Моника Белучи, која тумачи главну женску улогу. Уз њу улоге тумаче и Слобода Мићаловић, Предраг Мики Манојловић, али и сам Кустурица, који је, премда већ има глумачког искуства, први пут на себе преузео и главну мушку улогу.
Филм је инспирисан Кустуричиним сегментом из омнибуса "Разговори са Боговима", који је приказан на 43. ФЕСТ-у. Прича је подељена на три дела и прати одређене критичне периоде у животу једног човека и његове земље- тежак период рата, период процвата када се заљубљује у жену која је спремна да жртвује све за њега, и његови последњи дани када се осврће на своју турбулентну прошлост. "Ово је прича о моралу, вјери и увјерењу, што је данас заборављена категорија," изјавио је Кустурица.
„На млечном путу“  је премијерно приказан у такмичарском програму фестивала у Венецији где је добио „Младог златног лава“, а биће приказан ван конкуренције на 45. ФЕСТ-у, који ће се одржати од 24. фебруара до 5. марта 2017.

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.