Вести

Концерт Бранке Парлић и Наташе Пенезић 24. марта на Коларцу отвара музички програм Контакт конференције

|||| |||| ||||

 

Концерт Бранке Парлић и Наташе Пенезић у Коларчевој задужбини отвара музички програм Контакт конференције 24. марта у 21 час. Концерт под називом „PAVANA AND MORE – музика за соло и два клавира” представиће дела Стива Мартланда, Гевина Брајерса, Мередит Монк, Драгољуба Илића Илкета, Вилијама Дакворта и Филипа Гласа.

 

Бранка Парлић је дипломирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду у класи ред. проф. Олге Михаиловић. Усавршавала се у класи проф. Пјера Санкана (Pierre Sancan) на Летњој музичкој академији у Ници, Француска. Посвећено се бави стваралаштвом француског композитора Ерика Сатија, као и Новом музиком 20. и 21. века. Учествовала је на бројним европским и регионалним фестивалима. Њени снимци и видео клипови емитују се на радијским и телевизијским станицама у региону, као и на британским ТВ каналима Classic FM и C Music TV. Добитница је награде Global Music Awards за 2020. годину.

Досадашња издања: LP Inities (1988), CD Inities 88 – Inities 99, CD Metamorphosis (2006), LP Satie & Beyond (2013), Dupli LP Inities (2017) Као активни пијаниста, организатор концерата, педагог и предавач, већ дуги низ година се бави афирмацијом и промоцијом Нове музике. Чланица је Ансамбла за Другу нову музику од оснивања 1977. Од 2006. године делује као уметнички директор концертног серијала „Нове уши за нову музику” посвећеног Новој музици.

 

Наташа Пенезић, након основних и мастер студија на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Светлане Богино, завршава мастер студије на Краљевском колеџу за музику у Стокхолму, у класи проф. Стафана Шеје. Докторски уметнички пројекат брани 2018. године на Факултету музичке уметности у Београду, под менторством проф. др Дубравке Јовичић. Од 2014. до 2019. запослена је на Академија уметности у Новом Саду, а од 2019. на Факултету музичке уметности у Београду, као доцент за ужу уметничку област Клавир – упоредни предмети. Учествовала је на бројним фестивалима укључујући Klangspuren Festival, IMPULS Graz, Ghent Festival, Ars Musica Brussels, Aarhus Festival, Kassel Minimal Music Festival, Euro Arts Music Festival, European Clarinet Festival Ghent, Citta di Chioggia, Musica in Laguna, Aurora Festival, Нишкe музичкe свечаности – НИМУС, Међународне трибине композитора у Београду и Осијеку, фестивал БУНТ, фестивал „Ринг Ринг“ и Филмски фестивал на Палићу. Као почасни гост дебитовала је 2000. године у Москви са Оркестром КРЕДО и диригентом Нином Митриковском. Наступала је са симфонијским оркестром из Кјође, Ансамблом СИНК центра из Новог Сада, као и Камерним оркестром Музикон. Посвећена је музици 20. и 21. века, и активно сарађује са композиторима, међу којима се издвајају Фредерик Ржевски, Софија Губајдулина и Јасмина Митрушић. Од 2017. године члан је Ансамбла за Другу нову музику.

 

Улазнице за концерт ,,PAVANA AND MORE – музика за соло и два клавира" доступне су путем сајта  tickets.rs и на благајни Задужбине Илије М. Коларца по цени од 800, 1.000 и 1.200 динара.

 

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.