Вести

Први фестивал илустрације - Илустрофест

 23 - 31. мај 2019. год
Плато испред павиљона Цвијета Зузорић

 Први фестивал илустрације - Илустрофест
23 - 31. мај 2019 год
Калемегдан - плато испред Павиљона Цвијета Зузорић

 

Први фестивал илустрације, Илустрофест, представља јединствен фестивал, осмишљен са идејом да Београд буде регионални центар илустрације, место окупљања и креативне размене идеја и пројеката из области визуелних комуникација, промовишући, како српску, тако и светску илустраторску сцену. Фестивал је одржан од 23. до 31. маја на Калемегдану, на платоу испред Павиљона Цвијета Зузорић. У оквиру Фестивала уприличена је велика међународна изложба најбољих илустрација (изабраних на међународном конкурсу), Базар илустрације на коме су млади уметници добили прилику да потпуно бесплатно изложе и продају своје илустрације и примењене предмете са илустрацијама, стручна трибина за уметнике, као и и низ бесплатних радионица за децу на тему илустровања дечјих ликова и играчака.

 

Конкурс
Уметнички конкурс је организован од 1. априла до 5. маја 2019. године. Право учешћа имали су сви професионални уметници из земље и света.  За потребе реализације конкурса оформљен је стручни жири у саставу: Југослав Влаховић, илустратор и карикатуриста, Јана Оршолић, професорка на Факултету примењених уметности (ФПУ), одсек Опрема књиге, Славимир Стојановић, професор, графички дизајнер, ФПУ, Душан Јововић, сликар и мултимедијални уметник и Алина Мара Вујић, кустоскиња, галерија Висконти фајн арт, Љубљана. Сваки аутор према Правилнику могао је да пријави највише 10 илустрација, а стручни жири имао је право да изабере оне које ће бити представљене на изложби на Калемегдану у оквиру Фестивала.  

 

На конкурс је пристигло више од 2000 радова 220 илустратора из целог света: САД, Русија, Аустралија, Турска, Иран, Велика Британија, Француска, Италија, Шпанија, Чешка, Мађарска, Румунија, Бугарска, Македонија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и Србија. Стручни жири је детаљним прегледањем свих радова и комплексним процесом селекције (први круг селекција аутора, други круг селекција радова) изабрао 80 најбољих аутора и 270 радова у пет фестивалских категорија које су представљене публици на великој изложби најбољих радова на отвореном на Калемегдану.

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.