Вести

FEST INTRO - Премијера филма - “La La Land”

У 45. ФЕСТ, месец дана пре почетка фестивала, увешће вас филм “La La Land” .

Мјузикл који је недавно однео 7 Златних глобуса – највише у историји ових додела – филм “La La Land” одушевио је током претходне године фестивалску и биоскопску публику због стила који нас враћа у златно време Холивуда, те због маестралних Рајана Гослинга и Еме Стоун, који су се нашли у главним улогама. Награђен за најбољи филм, за најуспешнији сценарио, те за најбољег редитеља, глумце и оригиналну филмску музику, “La La Land” прети да однесе титулу најдопадљивијег филма предстојеће године.

Млади амерички редитељ Демијан Чазел публици је постао познат 2014. године, када је његово претходно остварење “Whiplash”, доживело невероватан успех широм света. Овај филм, такође премијерно приказан у оквиру ФЕСТ-а пре две године, одушевио је гледаоце због свог несвакидашњег ритма, те истовремено забавног и окрутног приступа музици. Могло би се рећи да “La La Land”, треће Чазелово дугометражне остварење, красе исти квалитети и редитељево интересовање за извођачке уметности. Наиме, чак се и његов дебитантски филм “Guy and Madeline on a Park Bench” (2009) – о ком се код нас није много говорило – бавио управо џез музиком и у својој сржи крио крхку љубавну причу.

Враћајући се на сличну тему, “La La Land” говори о џез пијанисти (Рајан Гослинг) који се у Лос Анђелесу, срцу заводљивог и немилосрдног шоу бизниса, заљубљује у неуспешну младу глумицу (Ема Стоун). Пратећи структуру холивудских филмова у којима се двоје младих упознаје и заљубљује, Чазел уводи низ узбудљивих савремених мотива путем којих љубавну причу посматра кроз призму амбције и професионалног успеха или неуспеха.

Пројекција филма “La La Land” одржаће се 25.01.2017. у Cineplexx-у Ушће, у сали 2, са почетком у 20:30. Цена улазнице је 550дин. Добродошли!

Видео

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.