Изаберите ваш језик

 

Концертом француског састава Нувел Ваг (Nouvelle Vague) завршена је овогодишња, трећа за редом серија концерата Гарден сешнс (Garden Sessions) пред бројном публиком у Ботаничкој башти "Јевремовац", у организацији ЦЕБЕФ-а.
Иако је неколико пута мењао поставе током 19 година постојања, састав Нувел Ваг је одржао своју аутентичност, а појму "cover" бенда дао је потпуно нови смисао, до те мере да се каже да слушаоци често заборављају изворне верзије неких песама.
Једна од певачица шармантног француског дуа, Мелани Пен, је изјавила пред концерт како обрадама песмама приступа са осећајем да су њене и нове, а онда настаје нешто сасвим спонтано, што чини магију бенда. Друга чланица, Елоди Фреже, напоменула је како је важно повезати се са амбијентом и публиком, и рекла да је ту увек мало панка, рока и романтике.
Њихово име "Nouvelle Vague" на француском значи "novi talas", док је на португалском то "bossa nova" - стил на који се овај састав такође ослања, а поред музике, особен стил Нувел ваг изражава и кроз сценски наступ.