Концерт састава „Nouvelle Vague“

Среда, 9. децембар 2019.
Хангар, Лука Београд у 21:30

 

Француски бенд „Nouvelle Vague“, познат по својим обрадама великих музичких хитова у „bossa nova“ стилу, представиће се београдској публици 09. децембра у клубу Хангар, Лука Београд (Жоржа Клемансоа 39), са почетком у 21.30.

 

Улазнице се могу набавити на продајним местима Евентима. Цена улазнице је 1.500 динара, а на дан концерта 1.800 динара.

 

NOUVELLE VAGUE

 

Bossa Nova = Nouvelle Vague = New Wave.

 

Ова транслитерација представљала је полазну тачку за јединствени пројекат Марка Колана и Оливијеа Либоа. Присвајајући најпознатије песме панка и пост-панка и провлачећи их кроз филтер боса нове, ова два уметника преосмислила су жанр „кавер бенда“, откривајући на том путу и нове изузетне таленте: Камиј, Фиби Килдер (за чију је  песму Fade Out Lines ремикс урадио The Avener /Tristan Kasara/), Надеа, Мелани Пен и Лизет Алеа.
Њихов рискантан потез се исплатио, о чему сведочи више од милион продатих копија њихова четири албума (објављена између 2004. и 2010) и светске турнеје на којима су наступали у дворанама као што су Ројал Алберт Хол у Лондону, Холивуд Боул у Лос Анђелесу и париска Олимпија.
Почев од 2011, „Nouvelle Vague“ праве дискографску паузу, фокусирајући се на иновативне живе наступе осмишљене у сарадњи са легендарним Жан-Шарлом де Кастелбажаком (Ceremony, а потом и Dawn of innocence) и на различите пројекте: Оливијеов Uncovered Queens of the Stone Age и Марков Bristol, као и његову дискографску компанију „Kwaidan“.
Дошао је тренутак да се испише и ново поглавље у причи о бенду „Nouvelle Vague“: новим албумом I Could Be Happy (објављеним 2016) и спектаклом уживо, Оливије, Марк и њихова плејада женских вокала наставили су своје путовање кроз време са обновљеним еланом. С друге стране, Nouvelle vague by Nouvelle Vague and Some Friends представља исходиште наредних пројеката: новог албума на коме се панк и пост-панк стандарди, преобликовани непоновљивом Nouvelle Vague магијом, комбинују по први пут са ауторским песмама Колана и Либоа, чиме овај двојац продуцената доказује да је много више од талентованих аранжера.
Овај албум такође пружа прилику да се поново окупе оригиналне певачице „Nouvelle Vague“ – Елоди Фреже, Мелани Пен, Лизет Алеа и Надеа, као и нове гошће као што су Камиј или Клара Лућани. Нове верзије класика „Nouvelle Vague“ снимљене у сарадњи са различитим музичарима током протеклих неколико година (In A Manner of Speaking са кубанским бендом из Тампе, Killing Moon у веселом маниру мексичке маријачи музике, Ever Fallen in Love са индијским инструментима) – још једном показују да ове песме могу да се прилагоде и обликују према било ком жанру, исто као и хитови Битлса или Барта Бакарака.
По први пут такође, албум укључује ремиксе које су урадили „Dream Koala“, „Caravan Palace“, као и бројна друга изненађења. Документарни филм који је режирао Марк Колан приповеда историјат бенда од његовог оснивања, са освртима на албуме, представљање певачица и ексклузивним снимцима најдрагоценијих тренутака са њихових путовања широм света.
Наравно, следи и светска турнеја, која започиње концертима у Европи и Азији, а наставља се у Јужној Америци и САД. Бенд креће на турнеју у пуном саставу, који уз Марка и Оливијеа чине Мелани Пен, Елоди Фреже и Лизет Алеа.

 

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.