Црвена јабука - Песме с душом у акустичној верзији

Четвртак, 20.децембар 2018.
Комбанк дворана у 20:00

Црвена јабука у Комбанк дворани: Песме с душом у акустичној верзији

 

Црвена јабука, легендарни састав који чине: Дражен Жерић - Жера, Адриан Борић, Игор Матковић – Iggy, Крешимир Каштелан – Крешо и Томислав Шкрак – Tomy, одржаће unplugged концерт 20. децембра у Београду у Комбанк дворани у оквиру редовне сезоне Центра београдских фестивала.

Осамдесетих када је група настала и име добила по јабуци коју је неко од почетне петорке донео на пробу, вероватно нико није могао ни да сања да ће деценијама касније, многи млади људи свирати своје прве акорде на гитари управо из њихових песама. Још би им невероватније звучала чињеница да ће 2018. изаћи двадесети албум Црвене јабуке - „Nocturno“.

Ова група, дакле, нема намеру да успори нити да спава на старим ловорикама – „Јабука“ је увек свежа, нова и још руменија.

Иако је на свом почетку припадала New primitives жанру, како каже фронтмен Жера, жанр није ни важан – важно је да је да долази из душе. А све песме Црвене јабуке су управо песме с душом.

Од првог албума 1986. („Бјежи кишо с прозора“, „Дирлија“, „Нек те он љуби“...) до најновијег „Nocturno“, снимили су више од 200 песама, а за плочу „Сањати“ из 1990. награђени су међународном наградом Ampex Golden Reel. Зато и не чуди што се на њиховим концертима често може чути и више од 30 песама.

Кроз све те године и све те песме Црвена јабука није губила публику – само је добијала нову и зато се сада на њиховим наступима могу срести све генерације.

Када дође тренутак да се запевају неки од најчувенијих хитова, попут „Некако с прољећа“ и „Стижу ме сјећања“, потпуно је свеједно да ли ће у публици светлети хиљаде упаљача или хиљаде екрана мобилних телефона – емоција коју песме Црвене јабуке носе опстају упркос свему.

Зато и овог пута у Комбанк дворани можемо очекивати спонтан и дирљив наступ, у ком публика учествује подједнако као и бенд. И на њему можемо очекивати и неочекивано, јер како Жера каже, „правила у музици не постоје: то није математика, то је емоција“.

 

Цена yлазница 1000 динара

 

 

Видео

Више из ове категорије « СИМОН ТРПЧЕСКИ – “МАКЕДОНИСИМО”

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Косовска 51
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 4039182
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2022 | CEBEF. All Rights Reserved.