О нама

Вршилац дужности директора Центра београдских фестивала је Дамир Хандановић.

Рођен 14. децембра 1987. године у Београду. Завршио електротехничку школу “Раде Кончар” у Београду и дипломирао на Правном факултету у Новом Саду.
Одрастао у музичкој породици где је стекао афинитете према бављењу музиком и компоновању.
Професионално се почео бавити компоновањем, аранжирањем и продукцијом 2008 год. и у врло кратком року стекао углед међу колегама, као и звање једног од најбољих продуцената у региону.
2013. године постаје музички уредник компаније “Пинк Интернатионал” и саветник главног и одговорног уредника за забавни програм.
2018. године је захваљујући преданом раду и оствареним резултатима изабран на Скупштини града Београда на позицију директора установе културе – Центра београдских фестивала који у својој надлежности има организацију  најважнијих градских културних манифестација.

direktor

 

Центар београдских фестивала установа је културе града Београда која у својој надлежности има организацију готово половине сталних манифестација у области културе од значаја за град Београд.

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом:
1.    Београдске музичке свечаности – БЕМУС, међународну музичку манифестацију са врхунским музичким извођењима дела класичне музичке литературе и савременог музичког стваралаштва
2.    Међународни филмски фестивал – ФЕСТ, на којем се представљају филмска остварења највиших уметничких вредности у светској кинематографији
3.    Београдски летњи фестивал – БЕЛЕФ, међународни летњи фестивал амбијенталних уметничких музичких, позоришних, плесних и визуелних програма
4.    Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, такмичарску селекцију филмских остварења по жанровима (документарни, кратки играни, анимирани и експериментални филм), који су рађени техником филмског и видео-записа
5.    Филмски фестивал у Сопоту - СОФЕСТ, на којем се представљају филмска остварења највиших уметничких вредности у домаћој кинематографији са такмичарским програмом.

Установе културе обједињене у Центру београдских фестивала, поред наведених фестивала и програма током редовне сезоне, до сада су организовале и: Дане Београда, Чело фест, Пијанистичку фешту, Градски дочек Нове године, учествовале су у реализацији: Харфа феста, ЕЈОФ-а, Еуросонга, Универзијаде у Београду и других бројних манифестације у Београду.

 

Центар београдских фестивала ЦЕБЕФ налази се у Улици Илије Гарашанина 24, у депандансу Пете београдске гимназије.

 

Управни одбор ЦЕБЕФ-а

Иван Илић, председник
Војислав Милин, члан
Марко Вукомановић, члан

 

logo cir siv

ЦЕБЕФ припрема и реализује филмске, музичке и мултимедијалне амбијенталне фестивале са вишедеценијском традицијом

Оснивач

grb bg cir

Контакт

Адреса:
Илије Гарашанина 24
11000 Београд
Србија
Телефон: +381 11 3236530
Email : info@cebef.rs

Copyright © 2019 | CEBEF. All Rights Reserved.